Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.
Menü

A gázgrillek előnyei

A gázgrillek előnyei
Miért szeretjük a gázgrilleket?

A gázgrillek használata igazán egyszerű, mivel az ilyen típusú sütők kiválóan szabályozhatóak. Begyújtásuk szinte gyerekjáték, a berendezés már 10-15 perc alatt felmelegszik, és egyenletesen tartja a hőt. Ha gyorsan szeretnénk sütni valamit, akár a fagyasztóból, a gázgrillre mindig számíthatunk!
A gázgrillek hőfoka pontosan szabályozható, ezért kisebb a veszélye annak, hogy egy nagyobb darab, értékes húst véletlenül elégetünk. A gázgrill tisztítása szintén meglehetősen egyszerű, mivel nem kell a hamuval bajlódnunk. Az elszenesedett, vagy zsíros lerakódásokat ugyanakkor rendszeresen tisztítani kell, aminek leghatékonyabb módja a grillkefe használata.
 
Forgónyárs:
A legtöbb gázgrill rendelkezik forgónyárssal, melyen egyenletesen megpirult, ízletes sülteket készíthetünk.
 
Kiegészítők: 
A gázgrillekhez sokkal több kiegészítő kapható, mint faszenes társaikhoz. Sok gázgrill rendelkezik oldalsó égővel, melyen a húsokhoz a szószokat tarthatjuk melegen. A professzionális sütőkhöz tartozik asztalka, fiókok, különböző grillrácsok, hőmérő, melegen tartó rács, illetve hőelosztó rendszer is.
 
Füstölő: 
Egy professzionális gázgrillel szintén el lehet érni a faszenes sütők által kínált ízeket - ehhez mindössze egy aroma rács és füstölő doboz használatára van szükség.
 
Biztonság:
Ugyan a gáz robbanásveszélyes anyag, a gázgrillek mégis biztonságosabbak- szakszerű üzemeltetés mellett-, mint a faszenes grillek. Egy ilyen sütő használata során nem kell attól tartanunk, hogy a kipattanó parázs sérülést, vagy tüzet okoz.
 
Ár: 
Mivel a gázgrillek működése jóval komplexebb, mint faszenes társaiké, árfekvésük is valamivel magasabb.A választ elsősorban saját életritmusunkban, szokásainkban érdemes keresni. A grillen gyorsan elkészíthető ételek esetében nincsen lényeges különbség íz tekintetében. A grillezett ételek nem azért lesznek füstös, grilles ízvilágúak, mert faszenes grillen készülnek, hanem a lecsöpögő szaft miatt. A szaft rácseppen a forró testre, mely faszenes grill esetén természetesen a faszén, de gázgrill esetén ez a forró test például a grillsütőben lévő terelőrács. Így füst keletkezik, mely végül megadja a különleges, grillételekre jellemző füstös ízt.
 
A számunkra megfelelő gázgrill kiválasztása a méret meghatározásával kezdődik:
Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés