Ez a weboldal cookie-kat használ, amelyek segítik a weboldal működését. Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a cookie-kkal kapcsolatos irányelvek értelmében.
Menü

Rendhagyó sütőfelületek grillezőknek

Rendhagyó sütőfelületek grillezőknek Az újdonságokat és rafinált megoldásokat kereső grillezők számára az egész világ egy nagy játszótér. Rengeteg érdekes és finom étellel kecsegtető különlegességgel találkozhatnak már a sütőfelület kiválasztásakor is. Ha te sem szeretnél minden kosárban, öntöttvas rácson vagy sütőlapon készíteni, mutatjuk miből választhatsz még!

Himalájai sótábla

A nagy, akár több hús együttes sütésére is alkalmas rózsaszín sótábla megalkotói egy multifunkcionális konyhai eszközt alkottak. Táblák különböző méretekben kaphatóak, de a vastagság nagyjából állandó, minimum 5 centiméteres. Természetesen használhatod sütésre, ekkor csak óvatosan a sózással. A tábla többször is felhasználható egymás után, és segít, hogy az egészen omlós, törékeny falatokat is könnyen mozgathasd a grillen a táblával együtt. Sütés mellett használhatod tálaló felületként is hideg vagy meleg ételekhez, de lehet belőle akár vágódeszka is. Egyszerre viszont ne használd nyers és elkészült húsok tárolására, mert bár a magas sótartalomnak van egy enyhe antibakteriális hatása, azért nem érdemes kockáztatni a gyomorrontást. Tisztítása kifejezetten egyszerű, mosogatógépbe nem tehető, de elég csak ledörzsölni a felületét használat után és eltenni egy szól szellőző, száraz helyre.

Cédrus lap

Főként halak grillezésének használják ezeket az illatos fából készített lapokat. A többféle méretben és vastagságban érkező lapoknak két fontos funkciója is van. Egyrészt védik a törékeny alapanyagokat a közvetlen és erős hőhatástól, így nem ég meg az étel és nem ragad a rácsokhoz sem. Másrészt pedig a fa hiába képez védőréteget, ő maga közvetlenül érintkezik a lángokkal. Ennek hatására pedig elindul egy enyhe füstölés, amivel tovább ízesítheted a készülő finomságot. Ezek a lapok is többször felhasználhatóak, de mivel a füstölés lassan azért csak „megeszi” a fát, egy időt után pótolni kell őket. Sütés előtt akár be is áztatható a fa, hogy a rajta lévő étel párolódjon is egy kicsit.

Ehető nyársak

A különleges sütőfelületekhez tartoznak azok a nyársak is, amelyeket ugyan hagyományos rácsra érdemes tenni, de maguk ehetőek vagy legalábbis ízt adnak az ételhez. Ezek közé tartozik a fás szárú rozmaring, amire finom saslik fűzhető és még a zöldfűszer is azonnal adagolva van. Ha pedig valamilyen édes nyársban gondolkodnál, akkor a fahéjra biztosan számíthatsz. A fahéj szinte minden gyümölcshöz remekül passzol és erős szerkezete révén meg is tartja őket. Bár mérete nem minden esetben olyan hosszú, mint egy hagyományos nyársé, a természetes hatás és a fahéj ínycsiklandó aromája miatt megéri ezzel is kísérletezni.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír

Keresés