Vidd haza a világ ízeit egy öntöttvas wok segítségével!
A grillezett húsok idővel egyhangúvá válhatnak, de ebből tud Titeket is kirángatni kicsit az öntöttvas wok használata.
Ez az edény lehetővé teszi, hogy egytálételeket tudj készíteni a kerti sütögetődön is, amivel megmentheted a konyhádat a nyári kánikulától, a fogásokat pedig egy plusz pikáns ízhatással, füsttel dobhatod fel. A következő bejegyzésben bemutatunk Neked 3 ételt, 3 különböző országból, amiket Te is könnyűszerrel elkészíthetsz a grillsütődön is egy öntöttvas wok segítségével.
1. Görögország: Muszaka
A mediterrán konyha egészséges volta az elmúlt évek során egyre inkább előtérbe került. A Muszaka is a kimondottan tápláló, mégsem egészségtelen ételek táborát erősítít, és ráadásul nagyon finom is.
Előkészületként a kb. 1 cm vékonyra vágott padlizsánszeleteket elő kell sütni egy kis olívaolajon, jól megfűszerezve. Egy fej vöröshagymát darált hússal, fűszerekkel és vörösborral kell puhára párolni, egy másik fej vöröshagymát pedig fokhagymával kell megdinsztelni, majd paradicsomlével felönteni, sóval, borssal és cukorral ízesíteni.
Ezeket végül egymásra kell rétegezni egy grillezésre alkalmas edényben. Amikor az edény megtelt, sajtot reszelünk az étel tetejére, és mehet is a 180-200 Celsius fokra előmelegített grillsütőbe.
2. Amerika: Sajtos makaróni
A legtöbb amerikai filmben előkerül ez az étel, amitől, szinte mindenkinek összefut a nyál a szájában. De nálunk annyira nem jellemző fogás, így sokan neki sem fognak az elkészítésének. Pedig valójában pofonegyszerű, és sok időt sem vesz igénybe.
Nincs is másra szükséged, csak hogy vajat olvassz, amihez adsz némi lisztet és tejet, hogy egy kellemes és homogén állagú krémmé álljon össze. Ehhez még forrón hozzáadod a cheddar sajtot, majd az előfőzött szarvacska tésztát, összekevered, végül egy grillezhető edénybe téve, sajttal a tetején addig sütöd, míg a felső réteg sajt szépen meg nem pirul.
3. Olaszország: Lasagne
Ez az egytálétel hazánkban is kimondottan nagy népszerűségnek örvend. Először is dinsztelj vöröshagymát, majd tegyél rá darált húst. Párold őket együtt puhára, majd add hozzá a paradicsomszószt és a fűszereket. Készíts még egy közepesen sűrű besamel szószt is, és persze ne feledkezz el a lasagne lapokról sem.
Az edény aljára a húsos ragu kerül, erre a besamel, majd a tészta, és ezt kell ismételni, míg meg nem telik az edényed. A felső réteg ragu legyen, amit majd sajttal tusz meghinteni és már mehet is a grillsütőbe.
+1. Magyarország: Rakott krumpli öntöttvas wokban
A rakott krumpli annyira jelen van a magyarok mindennapjaiban, hogy már-már felesleges is hozzá receptet írni.
A főtt krumplit szeletelt főtt tojással és valamilyen húsfélével (például kolbásszal) rétegezik, amihez még tejfölt is adnak.
Ezt az igen egyszerű ételt is számos módon lehet variálni. Fűszerezheted a tejfölt, tehetsz bele hagymát, paradicsomot. A hús lehet sonka, kolbász, vagy akár virsli is. Mindehhez már csak egy olyan öntöttvas wokra van szükséged, amivel nem csak a konyhai sütőben tudod elkészíteni ezt a klasszikust, hanem akár a kerti grillben is.
Te is vágysz rá, hogy kipróbálhasd a nemzetközi konyha minél több jellegzetes fogását a kertben, de nem tudod, hogy milyen grill eszközöket lenne érdemes hozzá beszerezni? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén, hogy biztosan minden helyzetre felkészülve állhass neki a sütögetésnek!