Zöldségek, bor és az Ofyr Tabl'O: ez minden, ami kell az asztalra
Ha egy gyorsan összedobott grilles vacsorával szeretnéd meglepni a barátaidat, vagy a kedvesedet, az Ofyr Tabl'O-nál jobb segítőtársat keresve sem találsz. A legtöbb helyen részletezésre kerül, hogy milyen hús mellé melyik típusú bort érdemes választani, de méltatlanul kevés szó esik arról, hogy mi a helyzet abban az esetben, ha az étel túlnyomó többségét zöldségek alkotják. A következő cikkben erre adjuk meg Neked a választ, valamint meglátod, milyen előnyökkel jár egy Ofyr Tabl'O a háznál.
Milyen szempontok szerint válasszuk ki a bort a vegetáriánus vacsora mellé?
A borokat nem feltétlenül csak az alapján lehet megválasztani, hogy milyen fajtájú hús kerül az asztalra. Abban az esetben is lehet az ízekkel és textúrákkal játszani, ha zöldséges ételek kerülnek majd felszolgálásra. Amennyiben kizárólag zöldségek lesznek terítéken, akkor az alábbiakat érdemes figyelembe venni:
- Friss saláták: Ezek javarészt friss és roppanós zöldségekből állnak, ehhez érdemes olyan borokat választani, amik szintén ezt a frissességet, ropogósságot képviselik. Főként a fehérborok között ajánlott keresni a harmonizáló italt.
- Krémlevesek, rakott zöldségek: Egyaránt a krémesebb, vagy tartalmasabb borok illenek hozzájuk leginkább.
- Gyökérzöldségek: Főként a testesebb vörösborokkal alkotnak jó párost.
Választhatunk a körethez bort?
Sokak számára egy grillezős este elképzelhetetlen húsok nélkül. Az Ofyr Tabl’O kiegészítők között például találunk Casserole szettet is, amiben egyértelműen készülhetnek olyan ételek is, amik ugyan tartalmaznak húst, mégis a köret lesz ízben és textúrában is a domináns.
Ezekben az esetekben pedig soha ne a tartalmazott hús fajtájához válasszuk az este borát, hanem az uralkodó ízhez. Hiszen teljesen más élményt nyújt egy krémesebb rizottó, egy roppanós saláta vagy egy gazdagon fűszerezett indiai lencse.
Mennyire kell odafigyelni a borok hőmérsékletére?
A megfelelő hőmérsékleten tartás a bor elfogyasztásának élményét jelentősen megemelheti. A különböző hőmérsékleteken a borokban található íz- és illatanyagok teljesen másként érződhetnek, így ha szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle, érdemes erre a tényezőre odafigyelni. Az ideális felszolgálási hőmérséklet fehér és rozéboroknál 12-18 fok, míg vörösborok esetében ez 16-18 fok. A pezsgőket tanácsos egyenesen a hűtőből kivéve szervírozni, ami egyben a felbontásukat is biztonságosabbá teszi. Amennyiben nem szeretnél folyamatosan a házba szaladgálni a hűtőhöz, jól jöhet egy eszköz, amiben a kültéren is hidegen, vagy állandó hőmérsékleten tudod tartani a felszolgálni kívánt italokat. Az Ofyr kiegészítők között erre is találhatsz megoldást a Cooler személyében.
Igényel-e extra odafigyelést az Ofyr Tabl’O?
Az Ofyr Tabl’O egy pofon egyszerűen használható asztali grill. Akár 20 perc alatt használatra készen áll. Fontos, hogy kókusz brikettel tud igazán hatékonyan működni, ami kimondottan környezetbaráttá is teszi az alkalmazását. Zöldséges ételek és húsok egyaránt remekül elkészíthetőek rajta, ráadásul kimondottan látványossá teszi a sütögetést, hogy az asztalon a vendégek szeme láttára készülhet el a vacsora. Így nem is kell más az asztalra, csak az Ofyr Tabl’O, néhány zöldség és egy jól megválasztott bor.
Te is szeretnéd, ha bármilyen váratlan vendégség esetén percek alatt tudnál egy grillvacsorát felszolgálni a barátaidnak? Nem tudod, hogy milyen grill lenne ehhez az ideális választás? Keresd fel szaktanácsadóinkat a weboldalon megadott elérhetőségek egyikén és tapasztald meg a korlátlan grillezés szabadságát!